Wat wordt het later..
Straten vegen, of een opleiding?

In veel Oost-Europese landen leven de Roma als minderheid in de marge van de samenleving, de meesten zijn extreem arm. Al generaties lang worden Roma erg gediscrimineerd en buitengesloten. Onacceptabel, want God houdt van alle mensen evenveel en wil het goede voor ieder mens, voor ieder kind. Wij als Christian Roma Support (CRS) zetten ons in om Romakinderen en -gezinnen te helpen een beter leven op te bouwen.

Support Programs

Support Programs

CRS is met diverse projecten actief in verschillende landen. Kijk hier wat we doen en waar we werken!

Roma informatie

Roma informatie

De geschiedenis en cultuur van de Roma zijn uniek. Lees hier alles over dit kleurrijke volk!

“De Here Jezus heeft ons gevraagd anderen lief te hebben en voor ze te zorgen. Ik heb zelf gezien hoe Romakinderen in hun eigen land als verschoppelingen worden behandeld… onbegrijpelijk! Deze kinderen hebben recht op extra veel liefde en een kans op een menswaardig te bestaan! Daarom steun ik het werk van Christian Roma Support van harte! Doe jij mee?”

Mirjam Bouwman (tv-presentatrice EO)

Uit drie verschillende landen hebben voorgangers die aangesloten zijn bij Roma Networks met ons gedeeld hoe zij hun identiteit als Roma zien, hun ervaringen als Roma, hoe ze tot Christus zijn gekomen en hoe dit hun identiteitsgevoel beïnvloedt. Lees hieronder hun verhalen.

Radko (Bulgarije)

Radko (Bulgarije)

Radko Kratsov woont in Sliven, Bulgarije, met zijn vrouw en twee dochters. Hij diende de afgelopen 24 jaar bij Youth With A Mission (YWAM) onder de Roma. Hij is zeer gerespecteerd en gewild als leiderschapscoach, en spreekt vaak op verschillende trainingsevenementen.

Lees meer
Nelu en Anca (Roemenië)

Nelu en Anca (Roemenië)

Nelu is voorganger van een kerk in een dorp in centraal Roemenië, waar hij al meer dan 20 jaar dient. Anca is nooit zonder bezigheden als moeder en de vrouw van een pastor. Ze hebben drie kinderen en hebben er onlangs nog twee kinderen opgevangen. Zowel Nelu als Anca zijn opgegroeid in Roemenië.

Lees meer
Miki en Suzana (Servië)

Miki en Suzana (Servië)

Miki is sinds de afgelopen twee decennia predikant, en ziet dat wat begon als het stichten van een kleine gemeente met een handjevol mensen, uitgroeide tot een levendige gemeenschap. Hun kerk heeft ook een pre-school voor Roma-kinderen opgericht, waar Suzana dient als kok.

Lees meer

Bestel bij CRS een

Workshop Body percussion!


Heb je een feestje, evenement of wil je iets doen met teambuilding? Dan is deze workshop een echte aanrader. Voor actie, fun en iedereen kan meedoen.

Actueel

Actueel

CRS-podcast Alhoewel de Roma al sinds de 15e eeuw in Europa wonen, worden ze nog dikwijls als vreemdelingen gezien. Met name in Oost-Europese landen gaan zij vaak gebukt onder sociale uitsluiting. In ons land weten de meeste mensen alleen wat clichés over hen. In onze...

Doneer nu!

Bedrag