Baby Support 

Vervuild en hongerig

Onze Projectpartner Adel Toth in Reghin (Roemenië) organiseerde een speciale kinderbijeenkomst voor Roma-kinderen in een nabijgelegen dorp. Er was een meisje met nog vier kleine broers en zussen, vuile, naakte kinderen. Op haar arm zat een baby’tje, waarvan Adel dacht dat het nog maar pas geboren was, maar zij ontdekte dat het al 7 maanden oud was. De kinderen waren allemaal hongerig. Ze bleken uit een arm gezin te komen, waarvan beide ouders alcoholist zijn. Het meisje van 12 jaar oud paste op haar jongere broertjes en zusjes.

Geen voeding

Adel bezocht het gezin thuis en vernam dat baby Nicolaas te vroeg was geboren met 1,20 kg. Hij had maandenlang in het ziekenhuis gelegen. De moeder had geen melk, maar had geen geld om regelmatig babyvoeding te kopen. Het is een wonder dat het kindje nog in leven is. Adel trof in deze omgeving nog meer arme Roma-gezinnen aan met vergelijkbare nood; moeders die niet zelf voeding kunnen geven maar onvoldoende middelen hebben voor babypoedermelk. Ook kleertjes, luiers of andere noodzakelijke verzorgingsproducten ontbreken vaak. Adel bezoekt een aantal gezinnen nu wekelijks en probeert hen zoveel als mogelijk te ondersteunen. 

Support baby’s

In samenwerking met projectpartners Attila en Adel Toth zijn we het project Baby Support gestart. We willen daar waar nodig ouders een jaar lang helpen met babyvoeding en luiers. Help je mee?

Steun eenmalig, of maandelijks, o.v.v. Baby Support – projectnr. 7011.