10 jaar Christian Roma Support!

In juli 2011 hebben wij onze Stichting Christian Roma Support (CRS) opgericht, met het doel Roma die in slechte omstandigheden leven vooruit te helpen en hen bekend maken met het evangelie. Aanvankelijk startten we Support Programs in Oekraïne en Roemenië. In de loop der jaren is het werk uitgebreid naar de Balkan, India en Israël. 10 jaar CRS willen we vieren met een Open Dag op 10 juli a.s. waarvoor je van harte bent uitgenodigd! Vanwege de maatregelen verdelen we de bezoeken in tijdsblokken, waarvoor je je per mail kan aanmelden.

 

Bestel nu het boek van Amoun Sleem!

Ter gelegenheid van ons 10-jarig jubileum lanceren we het boek ‘Gypsy-vrouw in Jeruzalem; waargemaakte dromen’. Een boeiende autobiografie van onze projectpartner in Israël: Domari-gypsy-vrouw Amoun Sleem, die is geboren en getogen, en woont en werkt in Jeruzalem. Bij bezoek van de Open Dag is het éénmalig voor €10,- verkrijgbaar.

Het boekje kost 19,95 incl. verzendkosten. Opgestuurd vanaf 10 juli, bestellingen kunnen al geplaatst worden.

Terugblik

Met dankbaarheid aan God kijken wij terug op de vele veranderingen ten goede die we mochten bewerkstelligen in Roma-gemeenschappen. We geven ondersteuning gericht op zelfredzaamheid en duurzame verbeteringen. Zoals starten van een eigen bedrijfjes of renoveren van bouwvallige woningen. Maar bovenal zijn we erop gericht kinderen uit het slop te halen en hen kansen te bieden voor een betere toekomst. Hieronder belichten we uit elke projectland een activiteit op dit gebied.

Bulgarije

Bulgarije

In Bulgarije is er veel gebeurt voor de alfabetisering, communicatie in de Bulgaarse taal, muziek- en zangvaardigheden.

Montenegro

Montenegro

In Montenegro werden de Roma wijken omsingeld en afgesloten, waardoor voedselhulp hard nodig was.

Noord-Macedonië

Noord-Macedonië

Roma kinderen kunnen geen online onderwijs volgen door een gebrek aan digitale middelen. Hier zijn programma’s voor opgericht.

Israël

Israël

Domari-gypsy-vrouw Amoun Sleem heeft in Jeruzalem het Domari Center opgericht, om haar volksgenoten te helpen een betere toekomst op te bouwen.

Oekraïne

Oekraïne

Oekraine was de eerste plek voor de CRS kids projecten. Hier zijn de lange termijn invloeden duidelijk te merken.

Roemenië

Roemenië

Een kids club in Roemenië heeft veel gedaan voor de omgang tussen Roma en niet-Roma.

Servië

Servië

Slechts 3% van de Roma-kinderen in Servië maakt een school af. Bij het Roma Kids Project is 85% succesvol op school!

India

India

In samenwerking met de Banjara foundation is er in de slums in Mumbai een kidsproject speciaal voor meisjes gestart.

Nieuwsbrieven

In onze nieuwsbrief vindt u elk kwartaal actuele informatie over onze activiteiten. U kan u inschrijven voor onze nieuwsbrief door hieronder uw voornaam, achternaam en e-mail door te geven. De nieuwsbrieven van 2016 tot en met 2021 vindt u hier:

 Christian Roma Support in de media

Bij veel Nederlanders is de situatie van de Roma in Oost-Europa nauwelijks bekend. Of mensen hebben een zeer eenzijdig beeld van deze bevolkingsgroep. Via verschillende communicatiekanalen willen we de nood onder de aandacht brengen en laten zien hoe we als christenen gezinnen kunnen bemoedigen en ondersteunen. Hieronder vind je artikelen / interviews in de media.