podcast

Alhoewel de Roma al sinds de 15e eeuw in Europa wonen, worden ze nog dikwijls als vreemdelingen gezien. Met name in Oost-Europese landen gaan zij vaak gebukt onder sociale uitsluiting. In ons land weten de meeste mensen alleen wat clichés over hen. In onze podcast-serie geven we informatie over de achtergrond van de Roma en hun huidige leefomstandigheden in Oost-Europa, de Balkan, Israël en India.

Luister naar de verhalen en wetenswaardigheden over de Romabevolking  en over het werk van Christian Roma Support (CRS).

Iedere eerste dag van de maand kun je een nieuwe podcast beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, of deze webpagina.

 

“Mijn avontuur met de zigeuners” – door Clément le Cossec

Wist je, dat er in de jaren ’50 in Frankrijk een grote Opwekking onder de Roma begon, die zich over heel Europa verspreidde?

Evangelist Clément le Cossec heeft hier een boekje over geschreven, dat wij als Christian Roma Support in samenwerking met de familie Le Cossec in het Nederlands gaan vertalen. Lees hier meer over dit boekje en bekijk het eerste hoofdstuk. 

Steun Oekraïne!

De situatie in Oekraïne is ook in het westelijk deel van het land, waar wij als CRS actief zijn, erg spannend. Vele malen per dag gaat het luchtalarm af. Openbare gebouwen en winkels moeten dan ontruimd worden, in scholen en ziekenhuizen moeten mensen geregeld naar de schuilkelder. Als er bijna geen verlichting is, watertoevoer blokkeert en gezinnen geen verwarming hebben, is het allemaal nog ingrijpender.  

Wij sturen zo vaak als mogelijk hulpgoederen, zoals houdbaar voedsel, hanglampjes met batterijen en incontinentiemateriaal. Maandelijks sturen we ook cash geld om vers eten, babyvoeding en stookhout in te kopen voor de meest noodlijdende gezinnen.

We zijn dankbaar dat onze Oekraïense projectpartners een lichtend licht zijn in deze tijd. We vragen u hen ook speciaal te gedenken in uw gebeden.

Support blijft nog hard nodig!  Proj.nr. 1011, steun Oekraïne.

Nieuwsbrieven

In de nieuwsbrief van CRS leest u elk kwartaal actuele informatie over onze activiteiten. U kan zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door hieronder uw gegevens in te vullen. De meest recente nieuwsbrief en nieuwsbrieven vanaf 2016 vindt u hier: