Sponsorkinderen in Oekraïne

In de provincie Zakarpatska, waar wij Romakinderen sponsoren, is het nog relatief rustig. Ook hier proberen mensen te vluchten, maar dat zijn vooral de rijkere families, die geld en een auto hebben. Voor veel Romagezinnen geldt dat niet. De Roma Kids Projecten zijn dan ook nog steeds actief.

Onze projectpartners zijn ook intensief bezig met de opvang van vluchtelingen. Sommigen van die kinderen komen ook naar de kids projecten om een fijne tijd te hebben, iets te leren en goed te eten te krijgen.

Wij hebben nog geen informatie van specifieke kinderen / gezinnen ontvangen. Mocht een familie toch vertrokken zijn, dan zullen we deze periode het sponsorgeld gebruiken voor andere Romakinderen, of voor de kinderen van vluchtelingen. Later dit jaar hopen wij de kindersponsors nader te informeren.

Nieuwsbrieven

In de nieuwsbrief van CRS vindt u elk kwartaal actuele informatie over onze activiteiten. U kan zich inschrijven voor onze nieuwsbrief door hieronder uw gegevens in te vullen. De meest recente nieuwsbrief en alle nieuwsbrieven vanaf 2016 vindt u hier: