Self-sufficiency support

Ons self-sufficiency suppport programma geeft Roma een investering als gift voor startende ondernemingen. Dit helpt Roma ondernemers om zelfvoorzienend te worden en hun vicieuze cirkel van armoede en discriminatie te doorbreken. 

Self-sufficiency support is opgezet met het doel om niet alleen noodhulp te bieden, maar de Roma ook een kans te geven om op lange termijn eigen inkomen te genereren, waar vervolgens families mee kunnen opgroeien.

Wanneer we werken in een Romadorp en zien dat er veel werkloosheid heerst, willen we de mensen helpen met een onderneming. Door bijvoorbeeld een werkplaats te beginnen, op de markt eigen groenten te gaan verkopen, en meer. Wanneer een familie een aanvraag indient voor het benodigde startbedrag, en de plannen zijn levensvatbaar, geven we daar graag gehoor aan.

Daarnaast geven wij Romajongeren trainingen in hout- of metaalbewerking en in de diverse bouwwerkzaamheden om hun kansen op werk te vergroten.

Zelfstandig ondernemen

Een voorbeeld van het self-sufficiency project is Tibi Csorba. Naast zijn huis heeft hij een hutje gemaakt als atelier voor zijn kleding bedrijf. Christian Roma Support heeft hem geholpen door middel van de aanschaf van een professionele naaimachine. Tibi is op dit moment bezig met het uitgroeien van zijn kleding bedrijf, en kan leven van zijn inkomsten.

Help je mee om Roma ondernemers een startbedrag te geven? Doneer eenmalig of maandelijks.