Kleine Kunstenaars

Een veld met kleurige klaprozen.. een sfeerbeeld van een Oekraïens Romadorpje.. het ziet er allemaal verbluffend goed uit. Jonge talentjes uit Romakamp Muchachevo krijgen sinds een jaar schilderles van een professionele kunstenaar. Eens per week laten zo’n 15 kinderen de dagelijkse sores van armoede even achter zich om in de huid te kruipen van een aanstormende Picasso of Van Gogh.

Ontwikkeling

Onze partner in Oekraïne, Ruslan Yankovskyy, zelf woonachtig in het kamp, heeft de schilderlessen geregeld. Als zanger van de bekende Roma-band Amaro Del ziet hij het belang in van het ontwikkelen van je creatieve kant. Bezig zijn met schilderen geeft de kinderen hoop en zelfvertrouwen. Ze zien dat ze dingen kunnen leren en ergens goed in kunnen worden. Dat is belangrijk voor hun eigenwaarde. Ook zijn de lessen een welkome afwisseling voor het leven in het Roma-kamp dat troosteloos kan lijken. Gelukkig zijn er mensen als Ruslan die laten zien dat de vicieuze cirkel van armoede doorbroken kan worden. En deze man heeft het hart op de goede plaats: hij helpt de volgende generatie op weg. Daarom steunen wij dit initiatief van harte en bieden hierbij enkele verftekeningen op stevig papier te koop aan.

Ben je het hiermee eens?

Koop het kunstwerk van een Roma-kind en steun dit initiatief!
Het werkt als volgt:
1. Kies hieronder een verftekening.
2. Maak het bedrag over naar rek.nr.: NL41 INGB 00059 86 122 o.v.v. projectnr. 8060.
3. Stuur ons een mail met je adresgegevens en de naam van het schilderij dat je gekozen hebt.
4. Wij sturen het schilderwerk na ontvangst van het geldbedrag naar je op.
5. Bel of mail ons, als je nog vragen hebt.

`Winterlandschap’, A4, prijs: € 7,50

`Vaas met zonnebloemen’, A4, prijs: € 7,50

`Roma-huisje’, A4, prijs: € 7,50

`Klaprozen’, A3, prijs: € 10,-

`Zonnebloemen in vaas’, A3, prijs: € 10,-

`Zomerbaai’, A3, prijs: € 10,-

`Klaprozen in het veld’, A3, prijs: € 10,-

De 10 jarige Rudi Kanalas is zo goed dat hij met de verkoop van zijn schilderijen maandelijks soms meer geld binnenkrijgt dan zijn ouders.

Op zijn facebookpagina toont hij zijn kunstwerken.