Roma Church Support

“Mijn avontuur met de zigeuners” door Clément le Cossec

De opwekking onder de Roma in de jaren ’50 begon in Frankrijk met het wonderbaarlijke verhaal van de familie Duvil, overlevenden van de concentratiekampen in WO II. De familie Duvil behoort tot de Roma-stam van de ‘Manouches’. Destijds werden de Roma ‘zigeuners’ genoemd – in het Frans ’Gitan’. Internationaal worden zij ook wel aangeduid met de term ‘Gyspies’. 

Hun verhaal, en zijn buitengewone ervaringen tijdens de verspreiding van het evangelie onder de Roma, heeft de Franse voorganger Clément le Cossec beschreven in zijn boekje “Mijn avontuur met de zigeuners”.

Christian Roma Support (CRS) vertaalt momenteel Clément le Cossecs boekje in het Nederlands. Je kunt hier het eerste hoofdstuk lezen. Er worden t.z.t. een beperkt aantal boekjes gedrukt (naar verwachting in 2024). Wil je zeker zijn van een exemplaar, stuur ons dan een e-mail (zie onder).

Church Support

CRS steunt Roma-kerkjes in Bulgarije, Oekraïne en Roemenië. Met bijbels, instrumenten en verwarming van de ruimtes in de winter, zodat de kerken niet hoeven sluiten.

Support is welkom o.v.v. proj nr. 9010.