Verbonden met je naasten: hoe dan?

Wij zijn Kees en Tilly en 45 jaar gelukkig getrouwd, hebben 2 kinderen en 4 kleinkinderen. In 1997 waren we voor het eerst in Oost-Europa (Oekraïne), en zagen we hoe mensen werden buitengesloten en maar nauwelijks konden overleven… Het was toen zomer. Toen we in de winter van 2002 de omstandigheden bij -25º zagen wisten wij zeker dat deze beelden nooit meer van ons netvlies af zou gaan.

Zoals we tijdens onze vakanties altijd foto’s en video’s maken, deden we dat in Oekraïne ook. Hierdoor konden we thuis terug zien hoe groot de schok was en merkten we hoe de beelden impact op ons bleven houden. Kees kon deze beelden steeds beter monteren, waardoor er video/ documentaire materiaal was voor Christian Roma Support. Dit wordt gebruikt bij CRS voor presentaties op scholen, of andere plekken waar de stichting gevraagd wordt. De foto’s worden nog steeds gebruikt op de site, in nieuwsbrieven en persberichten.

Elke keer als het winter is in Nederland dwalen onze gedachten af naar de Roma die maar moeten zien hoe ze overleven. Zelf weten we hoe moeilijk het is om goed te blijven functioneren als je ziek bent, maar we leven niet in een land waar je wordt buitengesloten als je ziek bent, honger hebt of geen huis hebt omdat je Roma bent. Daarom voelen we ons verbonden met mensen die wij kunnen helpen, alleen al door het lezen van Jesaja 58 vers 7: “Brood delen met de hongerige, onderdak bieden aan armen zonder huis, iemand kleden die naakt rondloopt, je bekommeren om je medemens”

Hoe doe je dat dan? We zijn begonnen om al onze boeken en CD’s te koop te zetten op Bol.com, en daarbij te vermelden dat de opbrengst werd gebruikt voor kansarme kinderen via de stichting Christian Roma Support in Rotterdam. Zo deden we dit ook met kleding op marktplaats. Het leuke was dat als er wat was verkocht en je berichtjes had gekregen van de koper, we ook de link van de laatste film uit 2019 konden laten zien. De reacties waren hartverwarmend.

Dan heet je Ambassadeur, maar eigenlijk zijn we dat altijd al geweest.
Waar je hart vol van is, loopt je mond van over; toch? We houden van Jezus, en willen de wereld Zijn Geloof Hoop en Liefde doorgeven.