Selecteer een pagina

India

 

Christian Roma Support is behalve in Oost-Europa nu ook actief in India. De Roma komen vrijwel zeker oorspronkelijk uit India en er leven nog steeds meerdere stammen in dit grote land, waaronder de Banjara- Gypsies.

Oorsprong Roma

Hoewel de oorzaak van de emigratie onduidelijk is, zijn wetenschappers het er in het algemeen over eens dat de oorsprong van de Romabevolking in India ligt. Ook de meeste Roma zelf gaan hiervan uit. In de Romavlag, die zij op hun eerste congres in 1971 kozen, symboliseert het spaakwiel niet alleen het rondtrekken, maar ook de verbondenheid met India.

Banjara-Gypsies

 

Er wonen nog altijd Roma-groepen in India, zoals de ‘Banjara’ gypsies. Zij behoren tot de kastelozen, die worden geminacht en uitgebuit. In de stad Mumbai bijvoorbeeld, werken veel Banjara-families lange dagen voor een hongerloon in de visschoonmaak. Ook de kinderen moeten er meehelpen. Banjara-meisjes zijn er het slechtst aan toe. Zij worden ook thuis als oud vuil behandeld en dikwijls geslagen.

Kids Projecten 

Onze partnerorganisatie Global Banjara Foundation Trust bezoekt de Banjara-Roma-families om hen het evangelie te vertellen, en ouders te overtuigen van het belang van onderwijs voor hun kinderen. Zij hebben Kids Projecten opgezet waar de kinderen goede voeding krijgen, bijbelonderwijs, schoolmaterialen en huiswerkbegeleiding.
Vanuit Nederland geven wij steun aan een Kids Project dat is opgericht voor meisjes. Een doorbraak voor deze kinderen die een ellendig en uitzichtloos bestaan leiden. Ook zij krijgen nu de kans om naar school te gaan en uit het dal van afwijzing en verpaupering te klimmen!

 

Christian Roma Support Vierambachtsstraat 20 3023 AM  Rotterdam info@christianromasupport.nl (010) 477 44 42
IBAN: NL41 INGB 00059 86 122 KvK: 53163095 RSIN: 850774767