Selecteer een pagina

Reisgroep Schiedam in Roemenië

Dit jaar ging een reisgroep uit Schiedam voor de 2e keer naar Roemenië om te bouwen aan het Familiehuis, initiatief van onze projectpartner Atilla Toth.  En wat hebben zij veel voor elkaar gekregen in een week tijd! Elektriciteit aangelegd, stellingen gebouwd, isolatiemateriaal geplaatst. De Roemeense aannemers hielden hun werktempo nauwelijks bij en kregen de stenen bijna niet aangesleept. De groep was hecht en de sfeer goed, blijkt uit hun eigen reisverslagen. Onverwachte uitdagingen – koffers vertraagd, bouwmarkt dicht, rondflanerende mafiabazen, schrammen en builen – werden met de nodige humor overwonnen.

Atilla en zijn vrouw zijn altijd dol op gasten en hadden op zondagmiddag een heerlijke maaltijd voor hen bereid. Vanaf maandag tot met vrijdag werd er gewerkt. Naast het kluswerk verzorgde de groep de hele week activiteiten voor Roma-vrouwen en kinderen, met koffie, bijbelverhalen en evangelie delen, knutselen en body percussion. Op een dag bleven de Roma-vrouwen weg want het had geregend. Zij waren paddenstoelen plukken voor de verkoop. Een van hen had maar liefst 7 kilo verzameld!

Tijdens een bezoek aan Roma-gezinnen thuis, was de geschoktheid over de armoede groot; ratten in huis en slechts één keer per week schone kleren. In de winter moeten kiezen tussen hout voor de kachel kopen of eten…

Na terugkeer kregen wij van alle kanten positieve reacties over het verloop van de week en het behaalde resultaat. De bouw van het Familiehuis is weer een stuk verder opgeschoten. Hartelijk dank, Schiedam, namens het team dat zich inzet voor de Roma-weeskinderen van Peris (Reghin)!

 

Geef Roma weeskinderen een thuis!

Steun dit project via reknr: NL41 INGB 00059 86 122 o.v.v. projectnr. 5011

Christian Roma Support Vierambachtsstraat 20 3023 AM  Rotterdam info@christianromasupport.nl (010) 477 44 42
IBAN: NL41 INGB 00059 86 122 KvK: 53163095 RSIN: 850774767